Despre Garanti Bank

Succes și Responsabilitate

Grupul Garanti România este unul dintre cele mai dinamice ?i inovatoare Grupuri financiare de pe pia?a locală, reunind Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) ?i Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este o bancă universală cu o gamă completă de produse și servicii calitative și inovatoare pentru toate segmentele de clienți. Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi (TGB), cea de a doua bancă privată ca mărime din Turcia, care a înregistrat în 2012 active totale depasind 75,9 miliarde EUR și un profit net consolidat de 1,143 milioane EUR. În calitate de bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, TGB are peste 10 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și persoane fizice, cărora le oferă servicii financiare integrate, prin intermediul celor nouă subsidiare care furnizează servicii privind carduri, pensii, leasing, factoring, valori mobiliare și asset management.

În Turcia, produsele și serviciile Garanti au fost premiate de numeroase publicații și instituții internaționale. Astfel, în 2010, Euromoney Magazine, una dintre cele mai importante publicații financiare din lume, a desemnat Garanti "Cea mai bună bancă locală în Turcia" și "Compania cu cel mai bun management din Europa Centrala și de Est", ambele distincții fiind acordate Garanti Turcia pentru a doua oară consecutiv. De asemenea, cele două tranzacții de project finance derulate de Garanti Turcia în 2009 au fost premiate de revista Project Finance, aflată în portofoliul Euromoney, fiind desemnate "Tranzacțiile financiare ale anului 2009 în Europa".

Garanti Bank este prezentă în România din 1998 și, până în anul 2007, a oferit servicii bancare pentru companii locale și internaționale. Începând cu anul 2007, Garanti Bank a dezvoltat produse și servicii pentru persoane fizice și întreprinderi mici și mijlocii, extinzând în același timp rețeaua de unități, bancomate și terminale POS.

Garanti Bank a lansat produse și servicii inovatoare printre care se numără Bonus Card - primul card de credit multi-brand cu cip din România, instrumentele de plată contactless care utilizează tehnologia MasterCard cu PayPass, Bonus Debit Card - cardul de debit care oferă bonus la cumpărăturile efectuate la comercianți, Bonus Card cu oglindă - un card de credit care oferă în plus doamnelor și domnișoarelor o oglindă drept accesoriu, WWF Bonus Card - primul card de afinitate eco de pe piața bancară din România, bancomate multifuncționale care permit achitarea facturilor în numerar, fără a utiliza cardul.

Garanti Bank a fost desemnată "Cea mai bună bancă de internet banking pentru persoane fizice din România" în anii 2008 si 2009, în cadrul premiilor anuale organizate de prestigioasa revistă Global Finance. Serviciul de internet banking a fost premiat și de publicația e-Finance în 2010 pentru "Cea mai mare rată de creștere a numărului de utilizatori în 2009 față de 2008". De asemenea, Garanti Bank a fost premiată în luna octombrie 2010, în cadrul Cards Forum, drept "Cea mai activă bancă de pe piața de carduri din România" pentru evoluția deosebită a activității de carduri din primul semestru al 2010. Rezultatele excelente obținute de Garanti Bank pentru cardul său de credit, Bonus Card, au fost apreciate de două ori, în cadrul Galei Premiilor e-Finance și Galei Premiilor No-Cash, organizate în martie 2010.

Si in anul 2011 Garanti Bank a fost premiata pentru produsele si serviciile sale de catre cele mai importante organizatii si publicatii locale: No-Cash a desemnat Garanti Bank drept castigatoare la categoria “Cea mai buna promovare” - pentru campaniile Bonus Card, precum si la categoria “Cel mai bun produs bancar al anului dedicat doctorilor” – pentru produsul produsul CrediMed.
Produsul nostru Bonus Card a fost premiat si de catre revista Business Arena, fiind considerat “Cel mai inovator produs bancar”.

In cadrul Galei Premiilor e-Finance, Garanti Bank a fost premiata la categoria “e-Payments” pentru sistemul de plati in timp real dezvoltat la sfarsitul anului 2010 si  implementat in reteaua de ATM-uri Garanti Bank din agentiile bancii si din magazinele Vodafone, sistem ce permite efectuarea instant a operatiunilor de plata a facturilor si reincarcare a cartelelor pre-platite Vodafone.

Tot in 2011, in cadrul Galei „Bancheri de Top”, organizate de catre Finmedia, am fost premiati drept “Cea mai dinamica banca, cu cea mai spectaculoasa ascensiune in topul bancar din 2010”.

Serviciul Garanti Online a fost desemnat „Cel mai bun sistem de plata a facturilor” din Europa Centrala si de Est in cadrul premiilor anuale organizate de prestigioasa revista Global Finance.

In anul 2012 Garanti Bank si-a continuat ascensiunea, fiind recunoscuta pe piata pentru inovatie si dinamism, doua elemente fundamentale ce au reusit in continuare sa o diferentieze de celelalte institutii financiare, motiv pentru care a fost premiata in repetate randuri: "Cea mai mare crestere a numarului de tranzactii pentru serviciul de internet banking" – premiu acordat de catre eFinance, "Premiul pentru complexitate si inovatie pe piata bancara din Romania, pentru Bonus Card" – premiu acordat de catre Finmedia, “Cea mai spectaculoasa crestere sistemica a activelor si fondurilor proprii: Cea mai Buna Banca" – premiu acordat de catre Finmedia, "Premiul pentru cea mai buna strategie bancara" – premiu acordat de catre Business Arena si “Premiul pentru Retail Bank of the Year” – premiu acordat de catre Piata Financiara.

Performanța excelentă înregistrată de către Garanti Bank în 2012 s-a reflectat și în ratingul primit din partea celor mai importante instituții financiare din lume: banca a primit ratingul „BBB -” pentru datorii pe termen lung, cu perspectivă stabilă, din partea agenției de evaluare financiară Fitch Ratings. Decizia de îmbunătățire a ratingului Garanti Bank România o urmează pe cea de creștere a ratingului Turkiye Garanti Bankasi, care a atins plafonul de țară “BBB”.

Îmbunătățirea ratingului reflectă capacitatea mai ridicată a acționarului Turkiye Garanti Bankasi (TGB) de a oferi sprijin pentru Garanti Bank România, în caz de necesitate. Fitch consideră Garanti România de importanță strategică pentru TGB, luând astfel în considerare o probabilitate ridicată de sprijin.

Pagina Principală

Copyright © 2010, Garanti Bank